KOLAY MAKLUBE TARİFİ (TAVUKLU)
Malzemeler:
1-) Bir parça tavuk göğsü
2-) Bir orta boy patlıcan
3-) Bir orta boy havuç
4-) Küçük bir kase bezelye (havuç ve patlıcan miktarı kadar)
5-) Üç su bardağı pirinç
Kenar Süslemesi İçin:
1-) Kıvırcık
2-) Domates
3-) Yeşil Soğan
4-) Yoğurt
Hazırlanışı:
İlk önce tavuk göğsü küp küp doğranarak tuzlu suda haşlanır. O arada pirinç sıcak tuzlu suda 30dk bekletilir. 30dk bekletildikten sonra pilav yapılır. Daha sonra patlıcan küp küp doğranarak kızartılır. Havuç da küp küp doğranarak kızartılır. Bezelye de kısa bir süre kavrulur. Haşlanan tavuk göğsü de istenilen baharatlarla kavrulur. Kavrulan tavuklar tencerenin dibine yerleştirilir. Üstüne yapılan pilavın yarısı koyulur. Araya patlıcan,havuç, ve bezelye karıştırılıp konulur. Pilavın geri kalan kısmı da tencereye koyulur. Tepsi tencerenin üstüne ortalanır ve daha sonra ters çevrilip tencere kaldırılır. Kenarı için kıvırcık,domates ve yeşil soğandan salata yapılır. Maklubenin yanına biraz salata biraz yoğurt koyulur. Afiyet olsun