Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre acı)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kararbiber
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
2-3 dal taze soğan (ince doğranmış)
1 adet limon suyu
Marul yaprakları (servis için)
Hazırlık Aşamaları
1. Bulguru Şişirin
İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu dökün. 10-15 dakika şişmesi için bekletin.
2. Soğan ve Sarımsağı Ekleyin
Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsağı bulgura katın.
3. Salça ve Baharatları Katın
Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber, kimyon ve kararbiberi ekleyip yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
4. Yeşillikler ve Zeytinyağı
Doğranmış maydanoz, taze soğan ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin.
5. Limon ile Tatlandırın
Son olarak limon suyunu ekleyin ve karışım iyice birbirine geçene kadar yoğurun.
6. Şekil Verin ve Servis Edin
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
