8 Ocak 2015 Perşembe

Yoğurtlu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ?

MALZEMELER
- 1 çay bardağı kırık
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı nane
TARİFİ
Yıkanmış pirinç 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlanır. Bir kasede yumurta çırpılır,yoğurt ve un ilave edilerek tortu olmayacak şekilde iyice çırpılır. Hazırladığımız malzeme, haşlanmış pirinçlerin içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir. Kısık ateşte, kaynamaya başlayınca tereyağ, nane ve tuz eklenir, 2 dakika un pişene kadar kaynatılır. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Ads Inside Post