15 Ocak 2015 Perşembe

Peynirli Pide Nasıl Yapılır ?


Malzemeler


  • 5 su bardağı un 
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet instant maya 
  • 1 su bardağı süt 
  • Yeterince tuz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yumurta yumurtaların ikisi hamur için birisi üstünün kızarması için

Yapılışı

Tarifimize başlarken öncelikle unu eleriz. Unumuzu eledikten sonra unumuzu bir kaba alırız daha sonra üstüne şekerli süt ile ezilmiş instant mayayı koyup tuz ekleyerek kulak memesi kıvamına getiririz.

Hazırlamış olduğumuz hamurumuz bir kenarda mayalanmaya üstü örtülü şekilde mayalanmaya bırakılır.

Mayalanmış olan hamurumuz yumurta büyüklügünde parçalara ayılırılır. Yumurta büyüklügünde parçalara ayrılan hamur yerde al yardımı ile açılır . 

Bu aşamamızda da peynir açılan hamurun üzerine koyulur üzerine koyulan peyniri daha sonra resimde göründügü şekilde katlıyoruz. Katladıktan sonra üzerine yumurtanın sarı kısmını sürüyoruz.

Fırına verdiğimiz pide kurutmadan çıkarılır ağızı kapalı bir kaba konur. Ağızı kapalı kaba konulmasının sebebi pidenin yumuşak olması içindir.

Afiyet olsun.


Ads Inside Post