7 Ocak 2015 Çarşamba

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır ?

MALZEMELER
- 1 kg patlıcan
- 3 adet domates
- 5-6 adet biber
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 10 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
TARİFİ
Patlıcanlar bir kısmı siyah bir kısmı beyaz olarak  soyulur ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suya koyulur, yarım saat bekletilir. Soğan ve sarımsaklar iri doğranır, domatesler  küp şeklinde doğranır ,maydanoz ve biberler ince ince kıyılır .1 tatlı kaşığı tuz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. 

Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanların ortasından yarılarak,döküm veya çelik tencereye yerleştirilir. Hazırlanan malzemeler patlıcanların ortasına paylaştırılır.Su ilave etmeden kısık ateşte 40-45 dk pişirilir. Soğuk servis yapılır. 


Ads Inside Post