- 3 kg bal kabağı
- 3 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı bal
ÜZERİ İÇİN
- Bol ceviz ve bol hindistan cevizi
TARİFİ
Kabağın içi özenle temizlenir , dışındaki sert kabuk dikkatlice soyulur dikkat edin elinizi kesmeyin, daha sonra güzelce dilimlenir..
Tencereye kabuğunu soyduğumuz kısımları alta gelecek şekilde özenle yerleştirilir.
Üzerine şeker , vanilya ve bal ilave edilir. 2 saat kadar şekerin erimesi beklenir.
Kısık ateşte su ilave etmeden kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Taşmadan kapağı açılır ve bu şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Kapağı kapatılarak soğumaya bırakılır. Üzerine bol ceviz ve hidistan cevizi serpilerek servis edilir.