ISPANAKLI KEK
Malzemeler:
1) Haşlanmış
bir top ıspanak
2) 3 yumurta
3) 1,5
su bardağı şeker
4) 1
paket kabartma tozu
5) 1
paket vanilya
6) 1su
bardağı sıvı yağ
7) Un
8) Krem
şanti
Hazırlanışı:
Haşlanmış ıspanak bir top kadar sıkılır ve 3
yumurtayla beraber robotta iyice karıştırılır. Üzerine 1,5 su bardağı şeker
eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek
karıştırılır. Karışıma un eklenir (iki su bardağı kadar). Unla beraber kabartma
tozu ve vanilya da eklenir. Robotta iyice karıştırılır. Borcam yağlandıktan
sonra kek karışımımız borcama dökülür. Fırına verilir
. O arada krem şanti
yapılır(iki poşet). Kek piştikten sonra
fırından çıkarılır ve kenarlarından biraz parçalar alınıp ufalanır.
Kek
soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürülür(çabuk soğuması için başka bir
tepsiye alınabilir). Krem şantinin üzerine ufalanan kek parçaları
serpiştirilir. Servis yapılır.