14 Kasım 2014 Cuma

Ispanaklı Kek Tarifi



ISPANAKLI KEK
Malzemeler:
1)      Haşlanmış bir top ıspanak
2)       3 yumurta
3)      1,5 su bardağı şeker
4)      1 paket kabartma tozu
5)      1 paket vanilya
6)      1su bardağı sıvı yağ
7)      Un
8)      Krem şanti

Hazırlanışı:


 Haşlanmış ıspanak bir top kadar sıkılır ve 3 yumurtayla beraber robotta iyice karıştırılır. Üzerine 1,5 su bardağı şeker eklenir ve karıştırılır.

 Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Karışıma un eklenir (iki su bardağı kadar). Unla beraber kabartma tozu ve vanilya da eklenir. Robotta iyice karıştırılır. Borcam yağlandıktan sonra kek karışımımız borcama dökülür. Fırına verilir

. O arada krem şanti yapılır(iki poşet).  Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve kenarlarından biraz parçalar alınıp ufalanır.

 Kek soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürülür(çabuk soğuması için başka bir tepsiye alınabilir). Krem şantinin üzerine ufalanan kek parçaları serpiştirilir. Servis yapılır. 

Ads Inside Post