Güveçte Kurbanlık Et Kavurması
Malzemeler :
Kurbanlık yağlı kuşbaşı Et
biraz kurbanlığın yağı
tuz
yarım çay bardağı su
Yapılışı :
Arkadaşlar ben kavurma için önce kurbanlık etimizin yağlı kısımlarından yağlarını alıp güvecimizin altına yerleştirdim.Sonra yine etin yağlı et kısımlarını kuşbaşı doğrayıp güveçin içine yerleştirelim.Yağlı et daha lezzetli olur ve kavurma için mutlaka yağlı et kullanmalısınız.Etimizide güvece koyduktan sonra güvecimizin üzerine yarım çay bardağı su döküp güveçin kapağını kapatıp önceden isitilmiş 250 dereceli fırına verip güzelce pismesini bekleyelim.Ben arada güvecin ağzını açıp kaşıkla etleri bir alt üst karıştırdım.Yoksa üzeri kızarıp kuruyabilir.Son pişmesine yakın tuzunu katip tekrar bir 15 dakika fırında bekletelim.Güzelce pişen etimizi tabaklara alıp konu komşumuza servis edelim.
kaynak : http://leylaileyemeksaati.com/guvecte-kurbanlik-et-kavurmasi/
Afiyet Olsun