11 Ağustos 2014 Pazartesi

TAS KEBABI

Malzemeler:
1-) 750 gr arpacık soğan
2-) Bir kg kuşbaşı dana eti
3-) Bir tatlı kaşığı domates salçası
4-) Bir tatlı kaşığı biber salçası
5-) Bir çay kaşığı pul biber
6-) 3 bardak su
7-) 2 su bardağı pirinç
(tuz karabiber )
Hazırlanışı:
Pirinç dışındaki tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın ve ateşe dayanıklı bir kaseye koyun. Geçişce bir tencereye ters yüz edip, sadece bir parça eti tasın dışına bırakın. 3 su bardağı su koyup ağır ateşte pişirin. Ters çevirdiğiniz tasın üzerine bir ağırlık koyun. Tasın dışında bırakılan bir parça et piştiğinde içindekilerde pişmiş demektir. Pirinci tasın etrafına koyup pilav gibi 15-20dk demlenmeye bırakın. Eritilmiş margarini pilavın üzerine gezdirerek servis yapın

Ads Inside Post